Salam darlings sume...
Today Me x ade mood la nak buat coretan kat belog nie,
may b letih sgt berjalan semlm x abis lagi kot ...hehehe
ape yg di letihkan sgt tue?
... next n3 ME story hokey
cume nak share rezeki wiken we olss
*
*
*
*
Ketam Masak Lemak, Telur Dadar, Ayam Goreng, & Sayur Bayam |
Sambal Belancan & ulam for the first time buat sambal belancan, feedback comment yg tidak menghampakan |
8 comments:
Emmm sedap nyer...yg x tahan petai tu...hehehe...daripada peminat tegar petai
aku kalau ada ulam ngan sambal belacan mmg mkn bertambah2...
terror masak lemak ketam tu..:)
azievee: owhh peminat petai...petai tuh fresh baru kupas ..hehe..
wahida : sambal belancan mmg pembuka selerakan mkn...
mama isha : hahaha.. lebih kurang mcm masak lemak ayam je...huhu
mcmne nk bt sambal belacan, cer ajar... tq in advance :)
mama likha : ambik 7-8 cilipadi (merah/ hijau) kalo x jd hijau mcm sambal farah punye..
bakar sedikit belacan (jgn sampai rentung)agak2
cilipadi+belacan+bawang merah tumbuk sekali
(lesung batu)baru best rase..
bila lumat semua,perah limau nipis+garam+gula secukup rasa...
siap...
Post a Comment