Wednesday, 23 May 2012

Water Rafting

Cerita ni da lama tpi na share ngn u olss, program ofis tpi Pipeline Services dept(PSD)jew yg terlibat *wink*.....Dengar tajuk mcm takutkan!!!bahaya, curam, air deras, mcm2 na harung ni, dlm pala hotak ni da mcm2 PK last2 sekali kecut perut ni haaa!!!...amekau!!!



Tempat yg dituju adalah seperti berikut:-
Venue : White Water Rafting, Sungai Selangor, Kuala Kubu Bharu
Date : 18th February 2012






Pukul 7pg berkumpul di ofis, we olss menaiki "BAS" mesti beshkan, bermacam2 halangan yg kami tempuh dr awal perjalanan kami, mmg byk dugaan sungguh kali ni...

1. Semua Project Manager kami x dpt join sbb masalah yg x dpt elakan
(maknya yg pegi suma bawah2, head x de!)
2. Hujan lebat hari pg tuh, Empangan Terpaksa TUTUP!!!Takut Kepala Air turun..
2. Last minute location kena tukar dr Kuala Bharu, Selangor
ke Ulu Slim,Slim River Perak,

Perbincangan di buat atas sebulat suara, semua majaroti setuju tukar location bru proceed tukar sbb suma da terlalu xcited teruja ngn rafting.





Sampai sana dlm kul 10pg, pihak organizer n guider prepared craft n brief serba sedikit, tpi yg ni penting "Safety Briefing" teknik2 penyendalian craft masing dr helmet, paddle dan life Jaket... Me da mengucap pjg u olss!!!








Kami terbahagia 7 group, dlm 1 group ade 4 ke 5 orgm sbb short org. setiap craft ade sorg guider. My group ME, Aus, Jemi n Fifi. ME ade cita kelakah ni, Me last minute mmg nak tarik diri sbb x confident!!!Atlast beranikan diri jgk....



Na ke Campbase atas bukit tu kami mengunakan truck yg disediakan utk naik keatas, perjalanan mengambil masa dlm 20-30 minute. Dlm perjalanan tu, de kisah yg x kan kami lupakan!!! tgah gelak ketawa yg berdekah2, tiba2 bertukar PANIC menjadi jeritan kuat sbb SETERING truck yg kami naiki tuh...TERCABUT!!!.. u ols drg gerun x? kami yg ade dlm tu pe tah lgi kan. bila disiasat, rupa2nya tuh adalah keadaan biase bgi mereka!!! fuhhh nasib la..da selesai repair kami truskan perjlnan sampai ke puncak...







Selamat sampai diatas bukit tu, kami di brief sekali lgi, mmg cuak sgt2..hokey!!! bila turn kami mmg takut berubah menjadi best sgt, rupanya x la takut sgt curam yg di lalui tuh, mmg GERUN na time na turun CURAM setinggi 5meter yea!!! berani x??
tapi rase puah mengatasi sumanya. Feel tuh rase mcm naik JETSKI je rasenya...hahaha..poyokan mula2 takut sangat!!!



Dlm kul 2ptg abis program, kami lunch kat sane package katakan, bertolak balik dr sane pukul 3 lebih, dlm perjalanan semua tido kepenantan...

WATER RAFTING MMG SUPB!!!!! terbaekkk!!!!

p/s : sorry masa rafting x de picture sbb kat air dan masing bz berafting....

2 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

tak mau KOMEN!!!! hahaha

BeRRy MuMMie said...

hehehe...next kita join sama okey, x mau jeles2...hahaha..